İletişim

Primid Toz Boya

Primid Toz Boya ürünleri ile ilgili olarak siz değerli müşterilerimize özel çözümler üretir. %100 verim sağlama olanağı ile Elektrostatik Toz Boya konusunda çözüm ortağınız.

Primid Toz Boya ürünleri konusunda siz değerli müşterilerimize özel çözümler üretmektedir. Power Boya %100 verim sağlama imkanı ile Elektrostatik Toz Boya konusunda çözüm ortağınızdır.

Tip: Polyester reçine ve primid sertleştirici kullanılarak yapılan başka bir dış cephe ürünü. Polyester/TGIC ürününe alternatif olarak geliştirilmiştir. Bilindiği üzere Avrupa Birliği normlarına göre TGIC içeren ürünlerin belirli etiketleme işaretlerini alması gerekirken Primid ürünlerde herhangi bir işaret bulunmamaktadır. Genel olarak TGIC ürünlerine benzer özelliklere sahiptirler. Özellikle alüminyum profil sektöründe dış ortamlardaki malzemelerin boyanmasında kullanılır. Qualicoat sertifikalı ürünlerdir.

Kullanım Alanları: Genellikle otomobil parçalarında ve ahşap desen transfer uygulamalarında kullanılır.

Primid Toz Boya Kullanımı Yüzey Hazırlığı: Toz boya uygulanmadan önce yüzey her türlü kir, pas ve yağdan arındırılmalıdır. Mukavemetin arttırılması için kimyasal işlemden geçirilerek demir fosfat, çinko fosfat, krom fosfat veya kromat ile kaplanması gerekir. Kullanılan malzemeye ve yapılan işe göre seçilen kaplama hem malzemenin korunmasını hem de tozun yüzeye daha iyi yapışmasını sağlayacaktır.

Uygulama: Manuel olarak, otomatik korona veya tribo tipi elektrostatik toz püskürtme ekipmanı ile kullanılır.

Pişme Süresi: Pişme süresi üründe kullanılan reçinenin yapısı, fırın verimliliği ve parçanın kütlesi ile ilgilidir. Tavsiye edilen pişirme süreleri ilgili ürün etiketlerinde belirtilmiştir. (Maksimum sıcaklık değerlerine dikkat edilmelidir) Önemli olan boyanın değil, uygulama yapılacak yüzeyin sıcaklığı görebilmesidir!

Güvenlik: Toz boyalar yanıcı olarak kabul edilse de yanıcı değildir. Toz/hava karışımının tutuşma sıcaklığı 450-600 °C’dir. Diğer güvenlik bilgileri 91/155/UE talimatına uygun olarak hazırlanan güvenlik bilgi formuna başvurulması tavsiye edilir.

Ambalaj : Standart ürünlerde 25 kg’lık net kolilerde.

Depolama : Kuru ve direkt güneş ışığına maruz kalmayan, sıcaklığı 35 °C’yi geçmeyen ortamda, kapalı ambalajında en az 1 yıl saklanır.

Primid Toz Boyanın Avantajları
Toz boya kullanım verimliliği %100’e yakındır. Atık boyanın fazlası geri kazanım sistemi tarafından toplanarak yeniden kullanılır. Bu nedenle daha ekonomiktir.

Otomasyon Kolaylığı ; Üç önemli faktör, toz boyayı otomatik tesisler için çok uygun hale getirir: Elektrostatik yüklü toz boya, “statik” etkisi ile kaplanacak malzemeye tam olarak yapışır. * Köşelere ve boşluklara tamamen nüfuz eder. Toz boya akmıyor.

Mükemmel Kaplama ; Toz kaplamanın polimerizasyonu, fırınlama işlemi sırasında boyanın malzemeye yapışmasını sağlar. Ortaya çıkan kaplama aşınmaya, korozyona, kimyasal etkilere ve darbelere karşı mükemmel direnç gösterir. – Toz boya üreticileri tarafından sürekli yapılan araştırmalar sonucunda renk, parlaklık, doku, dayanıklılık ve uygulama kolaylığı gibi önemli avantajlar elde edilmiştir.

Çevre Dostu ve Doğal ;  Çevre dostu bir proses olan toz kaplama, uçucu petrol kaynakları (solventler) içermez. Bu sadece çevreyi korumakla kalmaz, aynı zamanda çalışanların sağlığını da korur. Boyacının sadece toz maskesi takması yeterli olacaktır.

Ekonomik  Toz boya sistemlerinin ekonomik çalışmasının nedenleri;  Aşırı boyanın tekrar kullanılmasıdır.  Ön boyama gerektirmez.  Toz boya üreticisinden alındığı şekilde kullanılır. Kullanmak için ön karıştırma veya hazırlık gerektirmez. Karışım havası kullanımını gerektirmez; Ortam havasının tamamı filtreden geçerek ortama geri verilir.

Primid Toz Boya Teknik Bilgiler;
Toz boya uygulaması elektrostatik esasına dayanmaktadır. Toz boya parçacıklarının belirli bir basınçtaki hava ile boya tabancasına gönderilmesi ve elektrostatik olarak yüklenerek önceden topraklanmış malzeme üzerine püskürtülmesi olarak açıklanabilir. Boyanın negatif ”veya pozitif” yükü nedeniyle toz boya ile yüzey arasında bir çekim meydana gelir ve boya malzemeye elektrostatik olarak yapışır. Daha sonra 200°C fırında eritildikten sonra sertleşerek malzemeye yapışır. Bu prensibe dayanan araştırmalar, boya parçacıklarının genel olarak iki farklı yöntemle yüklenebildiğini ortaya çıkarmıştır.

Bunlar;

  • İyonlaşma
  • Tribo (elektrokinetik) yöntemlerdir.

Corona Tekniği – Bu teknik, tabancadan çıkan boyanın, tabanca gövdesi içindeki kaskad tarafından gönderilen yüksek voltajın (max 100 kV) tabanca ucundaki iğneye yüklenmesi prensibine dayanmaktadır. Yüksek voltaj havanın nötr durumunu bozar ve negatif iyonlar oluşturur. Bu iyonlar birbirlerine veya en yakındaki cisme yani toz parçacıklarına yapışırlar. Bu nedenle toz boya

Call Now Button